Musta American Express

Centurion Card on American Expressin vuodesta 1999 lähtien myöntämä luottokortti, joka tunnetaan myös nimillä Musta Kortti ja Musta Amex. Kortin historia palautuu 1980-luvulle, jolloin alettiin huhuta American Expressin tarjoamasta rajattoman ostovoiman kortista. Vastauksena tähän sitkeään huhuun, yhtiö lanseerasi mustan Centurion Cardin. Toisin kuin useimmat muut luottokortit, tämä luottokorttien Rolls Royce on valmistettu titaanista, mikä tekee siitä ylellisemmän näköisen ja tuntuisen kuin muoviset verrokkinsa.

Mitä mustan Amexin saanti edellyttää?

Centurion Amex

Jotta saa mustan ameksin käsiinsä, täytyy täyttää maakohtaiset vuosittaiset kulutusvaatimukset (arviolta 250 000 USD), sekä mahdollisesti saada kutsu jo kortin omaavalta henkilöltä.

Korttia ei voi hakea, vaan sen saajat valitaan kutsutuista American Express Platinium -korttien käyttäjistä. Käyttäjien tulee täyttää yhtiön asettamat tiukat varallisuutta, luottokelpoisuutta ja kulutuskäyttäytymistä koskevat valintakriteerit, joiden tarkkaa sisältöä ei ole koskaan julkistettu. Korttia ei voi saada kaikissa maailman maissa: Yhdysvaltojen ulkopuolella korttia tarjoavat American Expressin konttorit muun muassa Kanadassa, Meksikossa, Euroopassa sekä osassa Aasian maita. Kortteja myönnetään sekä yksityiseen että yrityskäyttöön. Koska kortti on suunnattu rajoitetulle asiakaskunnalle, yhtiö pyrkii pitämään niiden lukumäärän pienehkönä.

Edut ja hinta

Centurion Cardin omistajat saavat luottokorttiyhtiöltä erilaisia etuja, jotka vaihtelevat kortin myöntäneen maan mukaan, sekä ensiluokkaista palvelua esimerkiksi lentokentillä. Kortin haltijat voivat esimerkiksi täysihintaisia lentolippuja ostaessaan saada lisukkeeksi ilmaisia lippuja tai ykkösluokan lipun kakkosluokan lipun hinnalla. Lisäksi he pääsevät lentokentillä sijaitseville klubeille ja muihin VIP-tiloihin, saavat alennusta lukuisissa luksushotelleissa ja ovat oikeutettuja saamaan erilaisia ostospalveluita. Kortin tarjoamista eduista liikkuu edelleen paljon urbaaneja legendoja ja huhuja, joista vai pieni osa pitää paikkansa.

Kortin käyttäjät maksavat kortin käytöstä vuosimaksua, joka on maasta riippuen muutamia tuhansia euroja tai dollareita. Joissakin maissa kortin saadakseen täytyy suorittaa myös kertaluontoinen käyttöönottomaksu joka on tyypillisesti joitakin tuhansia euroja. Tutkimusten mukaan suurin osa Centurion Cardin käyttäjistä on miehiä, joiden keskimääräinen omaisuutensa on 4,5 miljoonaa euroa.

Luottokortti.org
Logo