Siirto

Siirto-mobiilimaksujärjestelmä

Siirto-mobiilimaksujärjestelmä (tunnetaan myös nimellä Siirto.) tarkoittaa lyhykäisyydessään mahdollissuutta tehdä jopa reaaliaikaisia ja kotimaisia rahasiirtoja niin sanotusti “kännyköiden välillä” pankkirajoista välittämättä tai suorittaa maksuja joissain kaupoissa sekä kahviloissa. Siirto-mobiilimaksujärjestelmän toteutuksesta vastaa Automatia, jonka vastuulla ovat myös Otto-pankkiautomaatit. 

Siirto talletus- ja maksutapa

Siirto-maksujen toiminta 

Siirto-maksujärjestelmässä käytetään hyväksi puhelimelle ladattuja Siirto-sovelluksia ja niissä varmennettuja puhelinnumeroita. Varmennuksen avulla voidaan olla varmoja toiminnan turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Pankit ja muut maksupalveluntarjoajat antavat asiakkailleen mahdollisuuden ladata puhelimiinsa Siirto-mobiilimaksua käyttäviä sovelluksia, joiden kautta palvelu toimii. Siirto-palveluita tarjoavat pankit ja muut maksupalveluntarjoajat vastaavat itsenäisesti omien sovellustensa ja palveluidensa hinnoittelusta asiakkailleen.

Siirto yksityishenkilöiden välillä

Siirto-mobiilimaksu tarjoaa mahdollisuuden rahan lähettämisen toiselle henkilölle Siirto-sovellusten kautta. Sekä lähettäjän että vastaanottajan tulee siis olla Siirto-palvelun käyttäjiä. Tehdäkseen maksun lähettäjä valitsee vastaanottajan yhteystiedot oman puhelimensa Siirto-sovelluksesta, ilmoittaa summan ja hyväksyy maksutapahtuman. Maksu näkyy vastaanottajan sovelluksessa välittömästi. Lähettäjän ja vastaanottajan ei siis tarvitse käyttää samaa pankkia ja samaa sovellusta vaan raha siirtyy reaaliaikaisesti tililtä tilille myös kahden eri pankin välillä. Jos pankeilla ei ole maksuhetkellä valmiutta suorittaa rahansiirtoa reaaliaikaisesti, niin maksutapahtuma suoritetaan tavanomaisella tilisiirron nopeudella.

Siirto-maksut ostotilanteissa

Siirto-mobiilimaksu on käytössä myös ostotilanteissa samalla periaatteella. Siirtoa voi käyttää jo tuhansissa verkkokaupoissa ja esimerkiksi joissakin kahviloissa ja muissa maksupisteissä. Myös useampi suomalainen nettikasino tukee Siirto-talletuksia, joskaan ei aivan niin moni kuin MuchBetter-talletuksia. Siirto-maksut välitetään reaaliaikaisesti kaikkien niiden toimijoiden tilien välillä, joilla on siihen valmius.

Maksujen turvallisuus

Maksutapahtumien turvallisuuden varmistamiseksi Siirto-teknologiaa hyväkseen käyttävissä palveluissa rekisteröityminen edellytys on asiakkaan vahva tunnistautuminen. Tämä pätee niin pankkien kuin muidenkin maksupalvelun tarjoajien kohdalla. Rahansiirrot toimivat nopeasti ja turvallisesti, sillä osapuolet on etukäteen tunnistettu puhelinnumeron perusteella.

Siirto-maksujärjestelmässä rahansiirto tililtä toiselle tapahtuu kätevästi ja turvallisesti puhelinnumeron perusteella. Ennen rahansiirron vahvistamista maksajalle näytetään puhelinnumeroon liitetty luotettavasti tunnistettu vastaanottajan nimi.

Siirto-maksujen hyödyt

Yksityishenkilöille Siirto-palvelun selkein etu on nopea ja vaivaton mahdollisuus siirtää rahaa välittämättä pankkirajoista. Koko prosessin voi suorittaa omalla puhelimellaan ja vastaanottajasta riittää tiedoksi puhelinnumero, joten varsinaista tilinumeroa ei tarvita ollenkaan. Koska raha siirtyy tililtä tilille välittömästi, niin maksun vastaanottaja näkee sen reaaliaikaisesti, joten Siirto korvaa tehokkaasti käteisen valuutan yksityishenkilöiden välillä.

Myös kauppiaat hyötyvät Siirto-mobiilimaksusta, sillä sitä kautta he saavat käyttöönsä uuden ja yksinkertaisen maksutavan, jolla voidaan korvata käteisen käyttöä. Kaupanteko on myös nopeaa, sillä kauppias saa Siirto-sovellukseensa tiedon heti, kun asiakas tekee ostoksen oman Siirto-palvelun piiriin kuuluvan sovelluksensa kautta.

Luottokortti.org
Logo