Myy kultaa – Mutta miten ja mistä?

Kullan myyminen ei ole koskaan ollut helpompaa, nyt on nopeaa muuttaa kulta rahaksi. Toisaalta siihen ei ole koskaan liittynyt samankaltaisia riskejä kuin nyt. Kullan ja muiden arvometallien hinnat ovat kohonneet uusiin ennätyksiin, ja uusia kultaa ostavia yrityksiä on ilmestynyt markkinoille sadoittain tämän kehityksen siivittämänä. Samanaikaisesti maailmantaloudessa on laskusuhdanne ja polttoaineiden hinnat nousevat. Uusia vaihtoehtoja kullan myyjille, tarjoavat uudet, netin kautta toimivat kullan ostajat. Voit jopa tilata tekstiviestillä vakuutetun kirjeen kotiisi, jolla voit lähettää kultasi kullan ostajalle, joka arvioi sen määrän ja laadun, ja maksaa sen jälkeen hinnan tilillesi.

Monet kultaa ostavat yritykset ovatkin havahtuneet siihen, että kuluttajat eivät aina luota kullan ostajaan, jos on mahdotonta itse nähdä kullan punnitus ja karaattien määritys. Useat asiakkaat myyvätkin mielellään kultansa tutulle kultakauppiaalle, jonka luona näkee itse kullan arviointiprosessin ja saa maksun heti käteen ilman viivettä. Tästä syystä netissä kultaa ostavat yritykset ovatkin alkaneet järjestää kiertueita, joissa ne tulevat kauppoihin ja hotelleihin ostamaan kultaa paikallisilta asukkailta. Näitä kiertueita mainostetaan useimmiten paikallisissa lehdissä.

Voit toki myydä kultaa myös netin elektronisissa markkinapaikoissa, joissa myyjät ja ostajat löytävät toisensa. Myitpä kultaa sitten kultakauppiaalla, netissä tai jollakin muulla tavalla, riskinä on joka tapauksessa se, että kullan hinta ei ole paras mahdollinen. Kannattaakin aina tutkia vaihtoehdot huolella ja verrata hintoja. Onko nettikaupassa lisämaksuja, jotka ilmenevät pienestä präntistä? Tunnetko paikallisen kultakauppiaan? Hyvämaineinen kauppias voi olla hyvä vaihtoehto kullan myyntiin, jos sinusta tuntuu, että on vaikea luottaa netin toimijoihin. Hänellähän on maineensa suojeltavanaan. Voit toki myös saada arvion kultasi hinnasta kultakauppiaalla, jotta saat vertailuhinnan. Sen jälkeen voit tutkia netissä, että löydätkö paremman hinnan. Muista vähentää hinnasta mahdolliset lisäkulut ja muut maksut, joita nettikauppias mahdollisesti veloittaa!

Luottokortti.org
Logo