Luottokunta

LuottokuntaLuottokunta on Suomen johtava korttimaksamiseen erikoistunut yhtiö, joka on toiminut 1960-luvulta lähtien. Alusta alkaen yhtiön pääasiallisena tavoitteena on ollut edistää maksamisen sujuvuutta. Yhtiön toimitilat sijaitsevat Helsingissä ja se työllistää lähes 500 henkilöä.

Tänä päivänä kauppojen ja pankkien yhteisesti omistama Luottokunta tarjoaa palveluitaan pankeille, kaupoille ja yrityksiä vähentäen niiden toimintaan liittyviä riskejä ja tuottaen kustannussäästöjä. Yhtiön jäseneksi hyväksytään vähittäiskauppaa harjoittavia ja palveluita myyviä liikkeitä ja pankkeja. Vuonna 2009 jäseniä oli reilut 25 000.

Luottokorttitapahtumien välittäjänä Luottokunta on Pohjoismaiden toiseksi suurin toimija ja sen tärkeimpiin tehtäviin kuuluukin maksukorttiliikenteen toimivuuden ja turvallisuuden valvominen niin kauppojen kassoilla kuin verkossakin. Etenkin kansainvälistyminen ja Euroalueen laajeneminen ovat lisänneet korttimaksamista ja vahvistaneet kortin asemaa maksuvälineenä ja samalla mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiseen Suomen rajojen ulkopuolelle. Yhtiön tavoitteena onkin kasvaa Itämeren alueen suurimmaksi korttimaksamisen palveluyhtiöksi.

Tuotteet

Suomalaiset tuntevat Luottokunnan etenkin luottokorttiyhtiö Visan yhteistyökumppanina. Visa-kortti käy maksuvälineenä sekä kotimaassa että ulkomailla ja verkossa ja sillä voi myös nostaa rahaa automaateista. Visa-korttia haetaan pankista ja eri pankkien myöntämät kortit poikkeavat ominaisuuksiltaan hieman toisistaan.

Visa-korttien lisäksi Luottokunta tarjoaa myös muita tuotteita kuten työnantajalle verovähennyskelpoiset lounas- ja virikeseteleitä. Lounassetelit käyvät aterianmaksuun lähes 10 000 ruokapaikassa ympäri Suomen ja niitä käytetään noin 90 000 kappaletta joka päivä. Työntekijöiden työssä jaksamista tukevilla virikeseteleillä voi maksaa liikunta- ja kulttuuripalveluita yhteensä lähes 2 500 käyttöpaikassa ja se käy maksuvälineenä myös muun muassa Finnkinon elokuvateattereissa ja osassa Lippupalvelun ja Lippupisteen tapahtumia.

Yrityksille tarjottu Business Eurocard on puolestaan maksukortti, joka yhtenäistää yrityksen sisäisiä maksukäytänteitä ja tuo siten selvää säästöä. Kortti on kansainvälinen ja käy maksuvälineenä myös verkossa, minkä lisäksi sillä voi nostaa rahaa automaateista. Kortin luottorajat ovat joustavasti muutettavissa.

Luottokortti.org
Logo