Luottokortti opiskelijalle

Opiskelija (nainen)Luottokortin saamiseen vaaditaan yleensä täysi-ikäisyyttä, säännöllisiä työ- tai eläketuloja ja kunnossa olevia luottotietoja. Opiskelijakin voi kuitenkin saada luottokortin tietyin ehdoin, joista tärkein on luottotietojen virheettömyys. Luottokortti tuo joustavuutta epäsäännöllisiin tuloihin antamalla maksuaikaa kulutusluottoja, pikavippejä ja opintolainaa halvemmalla. Kortinantajan kannalta riski kannattaa, koska monet opiskelijoista jäävät yhtiön asiakkaaksi myös opiskeluajan jälkeen. Opiskelijoille markkinoiduissa luottokorteissa on usein myös säädetty luotto- eli ostoraja, mikä vähentää kortinantajan riskiä.

Kannattaa myös huomioida, että säännöllisessä ansiotyössä opiskelujen ohella käyvä opiskelija voi yleensä hakea korttia ansiotyöläisenä. Tällöin vakituisen työsuhteen on kuitenkin yleensä pitänyt kestää vähintään vuoden ja työtulon on oltava tarpeeksi korkea. Eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla ja tutustua myös oman pankin tarjontaan.

Prepaid -maksukortit

Skrill on uudenlainen ”luottokortti”, jonka voi hakea ilman luottotietoja tai tulorajoja. CreditUp on kätevä kortti myös verkkokauppaostoksiin, koska korttiin ladataan haluttu määrä rahaa, ei esim. varastettu luottokorttitieto pääse yllättämään. Kortti on nyt saatavilla Suomessa, hae heti ja hyödynnä tarjous!

Diners Club

Diners Club tarjoaa luotto-ominaisuudella varustettua korttia yli 19-vuotiaille opiskelijoille, joilla on suomalainen henkilötunnus ja virheettömät luottotiedot. Tulovaatimuksia kortin saamiselle ei ole. Yli 120 opintopistettä keränneet yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat voivat saada kortin, jossa ostosten määrälle ei ole asetettu ylärajaa. Tätä vähemmän opistopisteitä keränneet opiskelijat voivat saada kortin, jossa on 1000 euron ostoraja. Korttia haetaan kirjallisesti Diners Clubin sivuilta tulostetulla hakemuksella.

Visa ja MasterCard

Myös Visa– ja MasterCard-kortin voi saada opintojensa loppuvaiheessa oleva ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija. Opintopisteitä vaaditaan vähintään 90-120 ja niiden todentamiseksi hakemukseen tulee liittää opintosuoritusote. Hakijan luottotiedot tarkistetaan normaalikäytänteiden mukaisesti eikä maksuhäiriömerkintää saa olla. Luottoraja on yleensä 1000 euroa, mutta ehdot voivat vaihdella palveluntarjoajan mukaan. Luottokortti on kätevä etenkin ulkomaanvaihdossa, koska ne käyvät maksuvälineenä ja automaateissa laajalti myös ulkomailla.

VisaElectron

Usein opiskelijan tarpeisiin riittää VisaElectronin kaltainen maksuaikakortti, jossa ei ole luotto-ominaisuutta. Opiskelija saa VisaElectronin luottokorttia helpommin ja se kelpaa maksuvälineenä ja sillä voi nostaa rahaa automaateista sekä koti- että ulkomailla, minkä lisäksi sillä voi asioida useissa paikoissa verkossa luottokortin tapaan.

Luottokortti.org
Logo