Langaton maksupääte voi toimia joko GPRS -yhteydellä tai laajakaistalla

Aina ei ole mahdollista saada maksupäätettä kytkettyä käyttöön niin, että se sijainti olisi aina sama. Joskus on vaan ihan välttämätöntä saada aikaan niin kutsuttu liikkuva kassa, jolloin maksutapahtumia pitäisi pystyä ottamaan vastaan missä tahansa. Tällainen tilanne tulee helposti päivittäin vastaan ravintoloiden terasseilla tai noutomyymälöissä, kuten esimerkiksi puutarha- tai rakennustarvikkeita myyvissä suurissa myymälöissä.

GPRS -yhteys ja langaton maksupääte

Maksupääte, joka siirtää tiedon GPRS -yhteyttä hyödyntäen, saa maksukortin varmenteen noin kolmessa tai neljässä sekunnissa. Joka tapauksessa puhutaan hyvin lyhyestä ajasta, joten GPRS -yhteydellä varustetun maksupäätteen kohdalla voidaan puhua todella tehokkaasta ja nopeasta tiedonsiirrosta.

GPRS -yhteys hyödyntää tiedonsiirrossa radioaaltoja ja se toimii GSM -verkossa. Yleensä tällaisella yhteydellä varustetun maksupäätteen mukana toimitetaan sellainen latauspohja, jonka avulla maksupääte ladataan. Latauksen jälkeen maksupääte toimiikin täysin langattomasti ja pystyy käsittelemään noin 200 – 300 maksutapahtumaan ennen kuin aika uudelle lataukselle. Tietenkin riippuu hieman käytetystä maksupäätteestä, mikä on se maksutapahtumien lopullinen määrä, joka yhdellä latauksella voidaan hoitaa.

GPRS -yhteydellä varustettua maksupäätettä käytetään yleensä julkisissa kulkuneuvoissa tai kuljetusalalla.

Laajakaistayhteys ja langaton maksupääte

Myös laajakaistayhteyden hyödyntäminen mahdollistaa kokonaan langattoman maksupäätteen käyttöön ottamisen. Laajakaistayhteyden kohdalla on yleensä kyse siitä, että maksupääte ottaa yhteyttä bluetooth -latauspohjaan, josta tieto sitten lähtee varsin tehokkaasti eteenpäin laajakaistaliittymää pitkin.

Laajakaistayhteydellä toimiva maksupääte on tehokas maksutapahtumien käsittelijä. Tiedonsiirtoon ja siten maksukortin varmentamiseen menee aikaa yleensä vain muutamia sekunteja. Mahdollista on saada maksukortin varmennus niinkin nopeaan kuin kahdessa sekunnissa. Tyypillisimmin tuo aika on kuitenkin noin hieman alle 5 sekuntia.

Laajakaistayhteydellä varustetut maksupäätteet ovat yleisesti käytössä etenkin ravintoloissa, terasseilla ja erilaisissa noutomyymälöissä, mutta toki niiden käyttömahdollisuudet ulottuvat muuallekin.

Luottokortti.org
Logo