iPhone ja iPad -maksupääte (iZettle)

Onko vastaasi joskus tullut tilanne, jossa sinun on ollut pakko maksaa käteisellä rahalla, vaikka sinulla ei ole ollut käteistä mukanasi? Oletko joskus ajatellut, että miksi maksukortilla ei voi maksaa kaikkialla? Oletko toiminut joskus vaikkapa kirpputorimyyjänä ja haaveillut siitä, että voisit ottaa vastaan myös maksukortilla maksettuja maksuja? Nyt sekin on mahdollista, koska iPhone on tuonut markkinoille maksupäätteen, joka toimii kännykässä.

Kuinka kännykkä voisi toimia maksupäätteenä?

Kännykän käyttäminen maksupäätteenä on yllättävänkin helppoa. Kaikki, mitä siihen tarvitaan on iPhone tai iPad varustettuna iZettle sovelluksella. Tuon iZettlen saaminen omaan kännykkään on todella helppoa, koska sen voi ladata täysin maksutta käyttöönsä App Storesta, joka on iPhonen pelejä ja sovelluksia myyvä verkkokauppa.

iZettlen lataamisen jälkeen on rekisteröityminen sovelluksen käyttäjäksi välttämätöntä. Näin siitä syystä, että saadaan varmistettua käyttäjän henkilöllisyys ja pankkitilin oikeellisuus. Toimenpiteellä pyritään estämään väärinkäytöksiä.

Kun sovellus sitten on ladattu omaan kännykkään ja käyttäjäksi on asianmukaisesti rekisteröidytty, voidaan käyttäminen aloittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että maksamisen yhteydessä maksajan kortin tiedot syötetään käsipelillä puhelimeen. Toki on mahdollista hankkia myös erillinen maksukortinlukija, jonka sitten voi liittää omaan kännykkäänsä. Tätä maksukortinlukijaa ei voi kuitenkaan saada maksutta, joten sen hankkiminen vaatii hieman rahan sijoittamista tähän maksupäätteeseen.

iPhone maksupääte on edullinen

iPhonen käyttäminen maksupäätteenä on edullista, koska siihen tarvittavan ohjelman voi ladata ilmaiseksi. Maksukortinlukijan, jonka hankkiminen maksaa, hankkiminen ei ole pakollista, joten maksupäätteen saa käyttöönsä veloituksetta.

Sen käytöstä peritään kuitenkin maksua, kuten maksukorttimaksamisesta yleensäkin. Tällä hetkellä tuo maksu ei kuitenkaan ole päätähuimaavan suuri, vaan kyseessä on 0,15 euron suuruinen perusmaksu, johon lisätään vielä 2,75 % maksutapahtuman suuruudesta.

Luottokortti.org
Logo